ADMINISTRATIEVE PROCEDURES

Als internationale patiënt moet u bepaalde administratieve procedures volgen om een ziekenhuisopname te regelen of een behandeling te krijgen in de Cliniques universitaires Saint-Luc.

 

Als u NIET gedekt bent door de Belgische of Europese sociale zekerheid,

als u dus geen Belgische ziektekostenverzekering, een EHIC (European Health Insurance Card) of een S2-formulier (vroeger E 112) hebt:

 • Neem eerst telefonisch contact op met het internationaal kantoor van het ziekenhuis: +32 (0)2 764 16 93
  en/of e-mail INTERNATIONAL-SAINTLUC@UCLOUVAIN.BE
   
 • Overhandig de volgende documenten:

- een kopie van een geldig identiteitsdocument met uw achternaam, voornaam en geboortedatum evenals uw wettelijke adres, zodat uw dossier op de juiste wijze kan worden geïdentificeerd;

- uw relevante medische gegevens die zullen worden doorgegeven aan de specialist van de Cliniques universitaires Saint-Luc. Deze specialist en zijn/haar team zullen de behandeling of ziekenhuisopname bepalen die gezien uw gezondheidstoestand is vereist, op basis van de ontvangen informatie.

Met de door het medisch team verstrekte informatie zal het internationaal kantoor een kostenbegroting opstellen en u die toesturen.

 • Maak uw betaling over naar de door het internationaal kantoor opgegeven rekening of stuur een document dat bevestigt dat de kosten van uw behandeling/ziekenhuisopname zullen worden voldaan door uw verzekeraar/werkgever.
   
 • Zodra de betaling is ontvangen of de BETALINGSGARANTIE is gevalideerd door het internationaal kantoor neemt u contact op met het secretariaat van de afdeling of de specialist om uw behandeling/ziekenhuisopname te plannen.
  U kunt het telefoonnummer vinden door hier te klikken of door te bellen naar +32 (0)2 764 11 11 (receptie van de Cliniques universitaires Saint-Luc).
   
 • Als u aankomt in het ziekenhuis Cliniques universitaires Saint-Luc, meldt u zich bij de afdeling Opname (centrale inkomsthal, route 260). U moet de volgende documenten meebrengen:
  - een geldig identiteitsdocument (identiteitskaart, paspoort);
  - uw volledige contactgegevens (adres, telefoonnummer, enz.);
  - een kopie van uw medisch dossier (in het Engels of Frans) dat u rechtstreeks aan het verpleegkundig of medisch team geeft.

Let op:

Als u buiten de Europese Unie woont en een visum nodig hebt om België binnen te komen, kunt u contact opnemen met het internationaal kantoor. Als uw ziekenhuisopname vooraf is betaald of wordt gedekt door een geldige betalingsgarantie, zal het internationaal kantoor u een document sturen met de datum en de ontvangst van de betaling. U kunt dat dan laten zien bij de Belgische ambassade in uw land om te helpen bij het krijgen van een visum. Neem voldoende tijd om de formaliteiten te vervullen die nodig zijn om dit visum te verkrijgen.

Contactinformatie:
INTERNATIONAL-SAINTLUC@UCLOUVAIN.BE
+32 (0)2 764 16 93

 

Als u een European Health Insurance Card (EHIC) hebt

en naar de Cliniques universitaires Saint-Luc moet komen, maak dan een afspraak met uw specialist en spreek met hem of haar af hoe uw behandeling zal worden uitgevoerd. Let er echter op dat u in het geval van een ziekenhuisopname eerst de instemming moet verkrijgen van uw ziektekostenverzekeraar die u indien nodig zal voorzien van een S2-formulier (vroeger E112).

Contactinformatie:
CONVENTION-EUR-SAINTLUC@UCLOUVAIN.BE
+32 (0)2 764 13 63

Als u al in België bent,

gaat u naar de website WWW.SAINTLUC.BE om te zien welke administratieve procedures u moet volgen.

 

Contact

ADRES

Cliniques universitaires Saint-Luc
Hippocrateslaan 10
1200 Brussel - België

TELEFOONNUMMER

+32 2 764 16 93

E-mail

international-saintluc@uclouvain.be

Simone Jaspert

 

Simone Jaspert
Hoofd Internationale activiteiten

simone.jaspert@uclouvain.be