CLINIQUES UNIVERSITAIRES SAINT-LUC

Het ziekenhuis Cliniques universitaires Saint-Luc behoort tot de grootste academische ziekenhuizen in België. Wij bieden een breed scala van zorg en internationaal befaamde specialisten.

Met zijn vele medische afdelingen, expertisecentra en laboratoria bieden de Cliniques universitaires Saint-Luc patiënten uitgebreide, transversale en multidisciplinaire zorg… alles in hetzelfde ziekenhuis.

Een meertalig ziekenhuis waar u zich welkom voelt

Wereldwijd behoort België tot de beste vijf landen als het gaat om de kwaliteit van de gezondheidszorg. Gelegen in het hart van Europa is Brussel het hoofdkwartier van een aantal internationale instanties (de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Raad van Europa, de NAVO, enz.). Maar liefst 163 verschillende nationaliteiten leven hier in harmonie samen, waardoor de hoofdstad van België behoort tot de meest kosmopolitische steden in de wereld! Deze internationale dimensie zien we ook bij de Cliniques universitaires Saint-Luc, waar de artsen Frans en Engels spreken en ook andere talen, waaronder Nederlands, Spaans, Duits en Arabisch.

Aangenaam, hoffelijk en respectvol wat betreft culturele verschillen: de medewerkers van de Cliniques universitaires Saint-Luc zijn vermaard om hun vriendelijkheid en patiëntvriendelijke benadering.

Toonaangevend op het gebied van onderzoek en gezondheidszorg

Als cruciaal onderdeel van de Université Catholique de Louvain (UCL) spelen de Cliniques universitaires Saint-Luc een vooraanstaande rol in klinisch en fundamenteel onderzoek. Alle afdelingshoofden van de Cliniques universitaires Saint-Luc geven les aan de medische faculteit van de UCL en houden zich bezig met het uitvoeren of leiden van onderzoek in hun vakgebied.

Het feit dat de Cliniques universitaires Saint-Luc zich in de buurt van de universiteit bevinden en de gehanteerde multidisciplinaire benadering maakt het voor specialisten mogelijk om vrijwel alle medische aandoeningen te diagnosticeren en te behandelen, in het bijzonder ernstige en zeldzame ziekten.

De Cliniques universitaires Saint-Luc bieden ook de hoogste kwaliteit aan apparatuur en de modernste technologie.

De expertisecentra van de Cliniques universitaires Saint-Luc

We nodigen u uit om een aantal gebieden te ontdekken waarin wij uitblinken: