Dialyse

De afdeling Nefrologie van de Cliniques universitaires Saint-Luc verwelkomt dialysepatiënten uit het buitenland en biedt alle typen dialyse die momenteel beschikbaar zijn.

In staat zijn om te reizen is een belangrijk onderdeel van de kwaliteit van leven voor dialysepatiënten. Het is dus van essentieel belang dat ze waar ze ook heen gaan hun dialyse kunnen krijgen. “Net als wij dank verschuldigd zijn aan de ziekenhuizen die onze patiënten in het buitenland verwelkomen, verwelkomt de afdeling Nefrologie van de Cliniques universitaires Saint-Luc graag buitenlandse dialysepatiënten die tijd doorbrengen in België.”, legt professor Michel Jadoul, hoofd van de afdeling Nefrologie van de Cliniques universitaires Saint-Luc uit.

De dialysecentra van de Cliniques universitaires Saint-Luc

De afdeling Nefrologie heeft 36 hemodialysestations.

Doorgaans krijgen buitenlandse patiënten dialyse in de Cliniques universitaires Saint-Luc zelf. Maar in bepaalde gevallen kunnen ze ook terecht in het Waterloo Dialysecentrum van het centrum in Gosselies (Cliniques Notre-Dame-de-Grâce).

Een gespecialiseerd, meertalig team

Naast verpleegkundigen die speciaal zijn opgeleid in de behandeling van dialysepatiënten worden buitenlandse patiënten automatisch gezien door een nefroloog. Indien nodig kunnen ze ook een gesprek hebben met een diëtist en een maatschappelijk werker die verbonden zijn aan de afdeling Nefrologie.

Alle leden van het medisch personeel en verscheidene leden van het verpleegkundigenteam van de afdeling Nefrologie van de Cliniques universitaires Saint-Luc spreken Frans en Engels. Sommige van onze medewerkers spreken ook Nederlands, Duits, Spaans, Arabisch en zelfs Mandarijn!

Buitenlandse dialysepatiënten - regelen van behandeling

Om te verzekeren dat de afdeling Nefrologie de best mogelijke dienstverlening kan bieden, worden patiënten uit EU-lidstaten verzocht om een e-mail te sturen naar Cathy Nackom (CATHY.NACKOM@UCLOUVAIN.BE), indien mogelijk 2 tot 3 weken van tevoren, waarin zij hun verwachte aankomstdatum en de geschatte duur van hun verblijf doorgeven. Men vraagt hen ook een scan te mailen van hun identiteitskaart en een kopie van hun medisch dossier, zodat de artsen van de Cliniques universitaires Saint-Luc zich vertrouwd kunnen maken met hun casus voordat de patiënt arriveert.

Patiënten van buiten de EU moeten contact opnemen met het internationaal kantoor.

 

Meer informatie (voorlopig enkel in het Frans): www.saintluc.be

ONZE SPECIALIST : PROFESSOR MICHEL JADOUL

Hoofd van de afdeling Nefrologie van de Cliniques universitaires Saint-Luc
Hoogleraar aan de Université catholique de Louvain (UCL)

BEKIJK PROFIEL